lauantai 19. heinäkuuta 2014

Raparperipikapulla

Leivoin eilen pullaa. Raparperipikapullaa. Oli kyllä pikapika, mutta jäin vähän miettimään että onko nämä pullia vai muffinseja. Mutta hyvä oli, se on kai se pääasia!


Tykkään tosi paljon raparperista. Se on sellainen sopivan kirpsakka, mutta kuitenkin jotenkin makea ja erittäin kesäinen! Pienenä syötiin raparperia sellaisenaan raakana kunhan kastettiin vain sokeriin. Oli muuten hyvää. Ja tällä kombolla sai parhaat ilmeet aikaseks, kun tahtomatta naama meni ihan ruttuun raparperin kirpeydestä. Ihan parasta!


Raparperikiisseli on ihan parasta! Mutta just kesän alussa tein myös raparperihilloa ja se on kans tosi hyvää! Nyt vois vielä viimesistä eristä tehdä kans tota hilloa, kun ekat on jo kaikki syöty pois. Sit tietysti raparperipiirakka, se nyt on ihan klassikko! Ja raparperikaurapaistosta meinasin kans vielä tänä kesänä kokeilla!


Ohje: (n.20 pullaa, mulla tuli 17)

4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl kaardemummaa
100 g margariinia
2 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
4 dl raparperinpaloja

Koristeeksi raesokeria

Toimi näin:
Sekoita kuivat ainekset keskenään. Sulata rasva. Lisää kuivien aineiden joukkoon maito, munat, rasvasula ja raparperit. Sekoita tasaiseksi, mutta vältä turhaa sekoittamista.
Nostele taikina leivosvuokiin ja ripottele pinnalle raesokeria.
Paista pikapullia 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Toi taikina tuli mulla ainakin tosi löysäks, ettei kannata ihmetellä. Mut helposti sen sai nosteltua vuokiin kuitenkin. Niin ja puoleen unohin laittaa tota raesokeria, mutta tulipahan vähän terveellisempiä, eikä makua haitannut.

 
Herkkua oli. Ajattelin tähän ensi kerralla lisätä vaikka mansikoita raparperin seuraksi. Tai voisihan tämän tehdä pelkistä mansikoistakin..



Raparperista viikonloppua teille!

Ps. Mitkä on teidän lemppari raparperiherkut?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti